Pogosta vprašanja

S čim se lahko primerja vertikalno tiskanje?

Primerja se lahko z nalepkami, grafiti in ročno poslikavo.

 

Kakšne so prednosti stenskega tiska?

Brez lukenj, brez okvirjev, brez poškodovanih nalepk, nič nanosa lepila in slike so lahko brez ozadja.

 

Ali barva stene vpliva na barvo?

Da, vpliva, popolna natančnost bo dosežena na beli steni, druge barve imajo lahko neopazen ali viden učinek na tisk, kar je najbolj vidno pri svetlih tiskih na temnih stenah.

 

Kakšna je obstojnost tiska?

Zagotavljamo obstojnost črnila vsaj 12 let v zaprtih prostorih, zunaj pa je rok trajanja najmanj 5 let. Zaradi UV žarnic, s katerimi je opremljen tiskalnik, se UV črnilo strdi v milisekundah. Ta postopek vam omogoča takojšnjo suhost, rezultat tiskanja pa je odpornost na praske in vodo, ki traja do več kot 12 let.

 

Je črnilo organsko?

Da, črnilo ustreza vsem varnostnim standardom po certifikatu ISO 9001-2015. je netoksično, brez vonja in ne povzroča nikakršnega draženja. Tako varno, da je lahko v operacijski sobi.

 

Ali je motiv lahko v beli barvi?

Trenutno je bela barva v razvojnem stanju in bo v bližnji prihodnosti tudi na voljo.

 

Koliko časa traja tiskanje?

Trajanje tiskanja je odvisno od več dejavnikov, vendar lahko doseže hitrost do 16 m²/h, povprečna hitrost pa je 4 m²/h. Čas priprave je sestavljen iz: 10 minut sestavljanja in razstavljanja tiskalnika - približno 10 minut kalibracije - čas obdelave datoteke pa je odvisen od grafike.

 

Katere motive lahko potiskamo na steno?

Karkoli. Edina omejitev je vaša domišljija (ali domišljija grafičnega oblikovalca).

 

V katerem formatu vam pošljemo fotografijo?

Sprejemamo praktično vse vrste datotek, ki nam jih pošljete v dobri kvaliteti. Tako nam lahko preprosto pošljete AI, EPS, TIF, PNG, JPG, BMP datoteke, mi pa bomo poskrbeli za ostalo.

 

Katere lastnosti mora izpolnjevati površina, na katero se tiska?

Tiskalnik lahko tiska tudi površine, ki imajo do 10 cm neravnine. Da bi dosegli optimalen rezultat tiskanja, mora biti površina tiskanja brez lukenj, prask, madežev, žebljev ali vlage. Tla morajo biti čimbolj ravna, prosto dostopna, čista in suha vsaj 90 cm pred površino tiska. Če tla niso ravna se uporabi tirnica, ki jo je mogoče izravnati s pomočjo nog z neravnino največ 4 cm.

 

Katere površine je mogoče tiskati?

Tiskati je mogoče naslednje površine in materiale:

  • Mavec
  • Les
  • Opeka
  • Kamen
  • Plastika
  • Kovina
  • Steklo
  • Večina ploščic
  • Veliko drugih materialov

Pri tem velja poudariti, da motive ne tiskamo le na stene, temveč tudi na posamezna stekla, kamne, kovinske dele, pohištvo itd.

 

Kako lahko odstranim stenski tisk?

Tisk se lahko preprosto kadarkoli prebarva v dveh ali treh slojih. Na steklu se odstrani z britvico ali strgalom za steklokeramično ploščo. Za lesene površine je potrebno brušenje.

 

Do katere velikosti se lahko tiska?

Višina tiskanja: Navpična os je izjemno prilagodljiva, saj jo je mogoče povišati v korakih po 10 cm. Najnižja višina stropa za uporabo tiskalnika je 1,6 m. Nato je mogoče os opcijsko povišati do 4 m višine tiskanja (večje višine so možne z improviziranimi odri).

Širina tiska: neomejeno

Zaradi omejitev brizgalne tehnologije so robovi v kotih do sosednjih sten, tal in stropa. Te merijo na levi in na desni 10 cm, zgoraj 30 cm in spodaj 25 cm, vendar z uporabo tirnic se le ta poveča na 30 cm.

 

Imam samo staro papirnato sliko. Ali se jo lahko natisne?

S preprostim ploskim skenerjem smo že dosegli fantastične rezultate s skeniranjem v visoki ločljivosti. Obdelava in tiskanje starih risb, skic, fotografij ali slik delujeta čudovito in rezultati so res izjemni.

Od poljubnega papirja do velikih umetnin na steni!